Entry: KL Di Mana Suamiku ~ SriDiah Sunday, January 30, 2005



Kuala Lumpur Di Mana Suami Ku
~ SriDiah

~ Alaf 21 Sdn Bhd
~ 524 mukasurat
~ rm 19.90

Sinopsis

Saat Matamu
Ingin ku tatap
Mana Diri mu
Dapat kudakap

Sesekali bukan tidak terlintas diruang fikiran, apakah perkahwinan itu satu percaturan?  Pernah ditanya pada diri, harga sebuah kasih sayang, sebuah kesetiaan.  Sudah puas dia menjadi isteri yang baik pada seorang suami yang bernama Nazril.  Lelaki yang berpura, lelaki yang tidak tahu menilai erti setia.

Perlukah diturut kata hati, mencurah rasa kasih pada lelaki yang bukan suami.  Menderhakakah dia, jika dalam kesepian menyambut salam seorang Baha, yang baik dan penyayang.  Dia sebenarnya penasaran; antara membuat pilihan, antara membuat keputusan.  Lantas wanita yang bernama Natasya itu dalam dilema, diburu resah.

Ada kesal, ada bimbang, ada kemarahan yang datang dan pergi.  Dan hatinya sering bertanya, sampai bila segalanya akan ada penyudah...
_________________________________________________________

After reading Selamat Malam Tan Sri, rasa malas jugak nak continue dengan buku karya SriDiah. Tapi dek sebab buku-buku ni saya pinjam dari kakak, saya gagahi lah jugak.

I am glad I did.  I kinda like the way she writes this time.  Masih ada 'terover' bab kerja-kerja sebagai journalist dan bekerja di sebuah publishing company, tapi I guess she feels secure that she will not make mistakes in what she does and does best.  I also like the way she gives each chapter a two-liner sajak/pantun.  Not easy to put feeling using less than 10 words.

Anyway, storyline memang good and strong.  Story about a marriage that started off very well, bak fairy tale, but deteriorated when the hubby (Nazril) gila talak and terbayang EX wife.  Natasya, the new wife is a convert and like any normal woman dreams of a marriage that would last forever and ever.  But when the husband started to disappear, she finds solace in a friend, named Baha.

I wont spoil your reading by telling you what happens.  Get the book and read.  Nice.

p/s  Kali ni, I terbayang Janet Khoo lakunkan watak Natasya.  Heheh..

   10 comments

web design
June 25, 2009   05:18 AM PDT
 
aku nak
web design
June 25, 2009   04:13 AM PDT
 
siapa nak, beritahu
malaysia web design
June 22, 2009   09:04 AM PDT
 
kat belakang umah aku pun banyak
web design
June 22, 2009   02:51 AM PDT
 
CUKUP LAH DENGAN ANGAN2 PUN JADI LAH
malaysia web design
June 3, 2009   02:56 AM PDT
 
BERRANGAN KOD
hydrant system
May 20, 2009   09:39 AM PDT
 
TAK PUN PETALING STREET
secondhome
March 27, 2009   10:04 AM PDT
 
di chow kit kod
traveling exhibit
March 26, 2009   09:23 AM PDT
 
BIASA ORANG LELAKI
malaysia seo
March 25, 2009   11:43 AM PDT
 
BETUL KE KE TERBAYANG
antubuku
February 2, 2005   02:23 AM PST
 
entah ye? kalau tengok nama sri diah terbayang watak-watak pelacur di kepala otak ku, maka aku rasa malas nak baca tulisannya, kecuali orang kasi pinjam ;)

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments