Saturday, January 29, 2005
Selamat Malam Tan Sri ~ Sri Diah

Selamat Malam Tan Sri
~ Sri Diah
~ Alaf 21 Sdn Bhd
~ 417 muka surat
~ rm 15.90

Sinopsis

Apakah dia ingin membalas budi atau
hanya membeli sebuah jiwa?
________________________________________________
Keputusan Hanim Hanani memilih lelaki itu bukan kerana harta! Jika itulah alasan dan tuduhan, dia menafikan.  Dia bukan memburu harta.  Bukan juga kerana kasihan.  Malah lamaran cinta lelaki muda telah ditolak mentah mentah.  Meskipun begitu, Hanim Hanani tidak menafikan soal harta, darjat dan prestij turut terbetik di hatinya.

Sejak pertama kali memandang lelaki yang bergelar Tan Sri itu, hatinya berdetik.  Dia tidak pasti apa maknanya tu.  Waktu itu memang sudah nyata lelaki itu sudah beristeri.  Bukan seorang tetapi dua dan bukan calang-calang wanita.  Isteri isterinya orang ternama, berharta dan berkedudukan. Ketika itu, Hanim Hanani sedikit pun tidak terfikir untuk bersaing dengan wanita wanita itu.  Dia pasti dia akan kalah tetapi takdir menentukan segalanya!  Kemunculannya mengubah kenyataan..
________________________________________________ 

Frankly, I almost gave up trying to finish this book.  Sangka saya bukan buku cerita tetapi more like buku fakta mengenai a life of a journalist, writing articles, fact finding, thrash digging, interviewing, fine eating in the name of product promotion etc.

And frankly, putting in a love story is like an after thought for the writer.  Though the heroine denies 'mengejar harta', the storyline says something else.  I never could find the point the hero/heroine fell in love, and how naive the hero's son was, to just fall for a pretty face..

But as I read the story, the one face that keeps popping out as the Tan Sri was the face of Jalaludin Hassan.  Kenapa ek?  Dah stereotype dah agak nya. 

Note: CarrieKirana gives her review here

Posted at 04:43 am by k.WyNn
Comments (2)

Saturday, January 22, 2005
Bicara Hati ~ Damya Hanna

Bicara Hati
Damya Hanna
~ 559 mukasurat
~ rm 18.00
~ Alaf 21 sdn bhd

Sinopsis

Tatkala
sendirian hatiku
terdengar degupan
cintamu

Dalam satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan, Tengku Syahran dan Zahlia bertemu.  Ketika itu, Tengku Syahran sedang buntu memikirkan cadangan emaknya ingin menjodohkan dia dengan Linda, seorang wanita yang tidak pernah dicintai.

Seminggu mengenali Zahlia, Tengku Syahran menyata hasratnya untuk memperisterikan Zahlia untuk mengelak dirinya dikahwinkan dengan Linda.  Zahlia terkejut dengan permintaan Tengku Syahran.  Tengku Syahran tidak dikenali dan tidak mungkin Zahlia boleh jatuh cinta dengan pemuda itu.

Zahlia serba salah untuk menerima lamaran itu.  Pelbagai cara dilakukan oleh Tengku Syahran untuk memenangi hati Zahlia.  Akhirnya Zahlia akur tetapi dengan syarat, iaitu hak-hak peribadi Zahlia tidak akan diganggu.

Setelah diijabkabul, Tengku Syahran mula berubah.  Egonya terlalu tinggi dan dia tidak mengikut perjanjian yang telah ditetapkan.  Zahlia rasa tertipu.  Tengku Syahran telah mungkir janji.  Kini timbul pelbagai konflik dalam rumah tangganya.

Benarkah hakikat bahawa perkahwinan yang berdasarkan kontrak tidak dapat mengundang rasa cinta, kasih, sayang dan kerinduan? 

~~~
I dug up her maiden book after reading 'Sepi Tanpa Cinta'.  That was when I realize the similarities between the plot of the two books.  But still worth rereading just for the sake of writing this review.

Very touching story.  Simple.  Simple storyline that managed to tug on my heart... and also silently saying "padan muka orang jantan dengan ego mereka".  hahaha..

Good read especially for the romantics.

Posted at 10:22 am by k.WyNn
Comments (20)

Sepi Tanpa Cinta ~ Damya Hanna

Sepi Tanpa Cinta
Damya Hanna
~ 473 muka surat
~ rm 18.00
Alaf 21 sdn bhd

Sinopsis

Ku tetap menanti
selagi ada asa
disebalik rindu
yang tegar.

Haziqah mempunyai impian untuk hidup bahagia di samping Yusri.  Namun, tiada siapa menyangka di saat hari bahagia itu bakal menjelma, ada yang membuat onar sehingga kesucian dirinya dipersoalkan.  Lantaran itu, pelamin angannya musnah bersama harapan dan hatinya hancur umpama terhempas!

Namun, Haziqah nekad.  Majlis perlu dilaksanakan.  Yang penting, fitnah dapat ditamatkan.  Biarpun Fakrul tidak pernah dicintai, dia rela asalkan kesucian dirinya dapat dibuktikan.  Tetapi malang, perkahwinan yang tercipta itu hanya menambahkan penderitaan yang sedia tergalas di bahu.  Dia dikeji dan digantung tak bertali!

Bagi fakrul, cintanya bukan untuk Haziqah tapi masih untuk Azura.  Gadis pertama yang dicintainya.. tetapi kecunrangan Azura menambahkan kebenciannya kepada Haziqah.  Dia benci pada perempuan yang tidak setia.  Namun, pertemuan kedua Fakrul dan Haziqah membuatkan dia mula yakin bahawa Haziqah adalah miliknya.  Bukan Yusri mahupun Hafiz.. sepupunya.

Mampukah Haziqah menyambut huluran cinta Fakrul setelah dirinya ouas dihina?  Haziqah tidak mahu pisang berbuah dua kali!  Baginya, kedukaan lalu masih bertapak utuh di hatinya.  Cukuplah sekali...

~~~
This is Damya Hanna, or her real name Intan Suhana Ramli's second attempt at writing novels.  Although still young (my eldest son's age), she write simply and the story flow is consistent.  There is similarity between her first book Bicara Hati and this one... which is the 'anak angkat' plot and the complex relationship between mother-in-law and siblings. 

And there are so many characters and if you think you can draw a conclusion by just reading the end, you will realize you miss so many sub-plots along the way.  Hehehe.. I tried that, but I ended up reading the book backwards and then staying up to read it the normal way.  Padan muka!!  Nevertheless, I managed to finish it in 2 days. 

I like the simple words used.  I like the way she 'cerita' tentang kasih sayang.  Nice.  Very nice. 


Posted at 10:05 am by k.WyNn
Comments (5)

Wednesday, January 19, 2005
Terima Kasih Kekasih ~ Norhayati Berahim

Terima Kasih Kekasih
Norhayati Berahim
~ 807 muka surat
~ rm 23.90
NZ Dynamic Sdn Bhd

Sinopsis
Alangkah payahnya mencari bahagia. 
Susahnya juga membina gembira. 
Sangkanya setia Imlan tidak kering biarpun mentari memancar.  Rupanya hilang bila bulan menunjukkan rupa.  Lelaki itu berubah kasih.  Berubah arah.  Meninggalkan Amna termangu-mangu mengait memori semalam.  Dan sesungguhnya Amna khilaf.

Saat bunga tidak lagi mewangi, kumbang tidak lagi memperduli Amna dianugerahkan cinta sejati.

Terima Kasih Kekasih.

~~~
Frankly, her books are getting to be a drag to finish/read.  Bak kata Carriekirana "Namun, saya gagahi diri saya untuk menghabiskan novel ini sebab sayang beli tapi tidak habis membacanya."  Dek kerana sayang, bacalah jugak.  And it took me precisely 3 months to finish the book.  At one point, I even 'lost/misplaced' the book.  Hahahha...

Not much difference in her storyline.  As usual, putus cinta/hampa dalam cinta, tetapi heroine masih strong willed and live on and as usual (again!) found her true love.  This time, NB kept on harping about Amna's (heroine) peculiar career as a Forensic doctor (for a woman, that is).  She put in other plots, like.. Zawani mendera anak down syndrome nya sendiri, Amri yang suka lumba haram, Amy yang mempunyai sebuah travel agency... jadi lah buku tu tebal 807 muka surat! 

I wont comment much about the storyline, nothing unusual but what I wish to comment is her choice of publisher.  She changed her publisher and there are so many typo errors, such as putting the wrong name, paging lari/silap, and the english conversations has still got grammatical errors.  It jarrs on my nerves.  In my opinion, Professionals like the hero and heroine, should be able to speak in proper english.

~~~
Boleh lah baca kalau minat sangat dengan penulisan Norhayati Berahim.


Posted at 02:40 am by k.WyNn
Comments (7)

Sunday, January 09, 2005
PHILIP PULLMAN - HIS DARK MATERIALS TRILOGY

Sigh.. dekat sebulan xde entry..wah.. so since esok dh start blaja balik, I guess I better write some reviews..

PHILIP PULLMAN - HIS DARK MATERIALS TRILOGY

Buku ini adalah buku fantasy, ala2 LOTR tapi set in a modern times and much easier to understand.. hehe.

1ST BOOK - NORTHERN LIGHTS

Story abt Lyra and her daemon(like a companion-never apart). The adventure start when she hides in a cupboard, catching the Master trying to poison her uncle Asriel.

Later, kids start missing. People believe the Gobblers took these kids away, either eating them or treat them as a specimen for their experiment which involve drilling the kids head etc and took their daemon away.

Anyway, Lyra is from different world, and later she found herself staying with Mrs Coulter, a sweet charming lady. Lyra however found out that Mrs Coulter is one of the Gobblers so she ran away, and met Gyptians, who took care of her and hide her from Gobblers.

Thats when the adventure really began. Lyra set out on a journey to North, to rescue kids that been captured by the Gobblers. She made friend with bear, the balloon man and discover her uncle is also been captured.

In this book, it end with Lyra went to another world, opened by Lord Asriel.

2ND BOOK - THE SUBTLE KNIFE

Lyra adventure continues in this new world with Will, a boy from world like ours. Will get into the new world accidentally as he is running away after killing a man.
In this new world, both discover that there are no adults. Later, they found out that adults are all hiding since the Spectres will suck their spirit and leave them like a zombie. So, they only meet kids.

More adventure with Will fighting over a knife. Little did he know at that time that the knife is so powerful, it can cut anything. It can make a window to get to another world.

At the same time, many are chasing them; for Lyra and the knife. Will however determine to search for his father who has been missing for 12 years.


3rd BOOK - THE AMBER SPYGLASS
Many chase Lyra because they want to kill her. They believe that later, her decision will affect the whole world thus they want to kill her before she the time comes.

This book is more on Lord Asriel, building an army to fight with the church, the authority. And Will must go and help Lord Asriel but Lyra's missing.

This book focus more on the war between Lord Asriel and the Gobblets( General Oblation Board). Of course, there's Mrs Coulter, trying to be a good and evil at the same time. And the adventure of Lyra and Will at the land of dead.

In the end, Will and Lyra is in love but both are from different world, they cannot stay out of their own for a long time or they will get sick. The window to another world must be close so there won't be more Spectres.
What will happen to them?

_____________________________________________________________

Ahh... great books. Fantasy which not only suitable for childrens(it is under childrens books) but adult as well.
The plot keep me wanting to read more. Even hoping he got a sequel after the 3rd book.. huhuhu.

A fantasy, which beyond ur imagination.

And.. I even start looking carefully as I walk, well, u never know if there is one window to another world the witches forgot to close... :P

Posted at 10:52 pm by AiSkRiM
Comments (2)

Thursday, December 16, 2004
Gerimis Di Hati ~ Sharifah Abu Salem

Gerimis Di Hati
Sharifah Abu Salem
~ 395 mukasurat
~ RM 15.00
Alaf 21 Sdn Bhd

Sinopsis

Gerimis Di Hati
bermula apabila Emily datang ke Malaysia untuk menemui ayahnya, Syed Mukri yang sedang nazak. Kedatangan Emily telah menimbulkan kekecohan kerana selama ini Tengku Habibah, isteri pertama ayahnya tidak mengetahui bahawa Syed Mukri pernah berkahwin lagi dengan wanita Inggeris.  Rahsia kewujudan Emily hanya terbongkar apabila Syed Mukri menamakan Emily sebagai salah seorang penerima harta pusaka.

Sharifah Yasmin, kakak Emily tidak dapat menerima kenyataan bahawa dia mempunyai adik yang bakal mewarisi kekayaan ayahnya.  Apatah lagi, melibatkan kemesraan Tengku Farid, sepupunya dengan Emily semakin menambah sakit di hati.  Dia bertindak cuab memisahkan kedua mereka asalkan cintanya pada Tengku Farid berbalas.

Berjayakah Sharifah Yasmin melakukannya? Bagaimanakah Tengku Farid melalui kehidupan tanpa Emily? Mampukah Tengku Farid melakukan pengorbanan atau Tengku Farid sendiri yang terpaksa menjadi korban?

Dengan garapan bahasa yang indah, lembut dan bersahaja Gerimis Di Hati pasti meruntun perasaan anda. Sebuah karya yang kaya dengan nilai kasih sayang pengorbanan!

~~~
OK, that is the sinopsis I took from the book.

I started reading the condensed version of this novel some time ago in Majalah Mingguan Wanita.  Wasnt so attracted to it then.  Then when I saw that the drama was going to be televised on Astro Ria, I went out to get the book.  (Sucker that I was, hehe!).  Since Sweetheart was away, I had more time on hand and read the book in just 2 days. 

Frankly, storyline was so very simple, rather boring and dreary in some instances.  No excitement or suspense, that necessitate me to hold on to the chair for my dear life. On the whole, quite disappointing.

Cerita orang-orang yang berpangkat Tengku dan Syed, yang terlalu ego dan rasa diri mereka bertaraf tinggi. Yang sanggup putus saudara demi ego. Rebutan harta antara anak-anak (satu bapa, lain ibu) dan juga anak tiri (satu ibu, lain bapa).  Rebut buah hati (Tengku Farid) antara sibling.

Alaa.. in short boring lah.  Anyway, the drama is worse.  But no comments for that.


p/s  Btw, I get pissed off when people use Petronas Twin Towers as their 'office'.  Check out facts dulu lah, sebelum guna location tu.  Mana ada 'awan nipis melitupi sebahagian besar bangunan dibawahnya'.. ini view dari tingkat 42.  Lagi pon mana ada office di tingkat 42. SAS likes to use PTT sebagai lokasi office.. as in the case of Tak Seindah Mimpi also.  yang itu lagi banyak facts tak betul.


Posted at 11:06 am by k.WyNn
Comments (4)

Monday, December 06, 2004
...Lewat Musim Itu ~ Norhayati Berahim

...Lewat Musim Itu
Norhayati Berahim
~ 434 mukasurat
~ RM 19.90
Creative Enterprise Sdn Bhd

Sinopsis

"Aku faham perasaan kau... Kita memiliki perasaan yang sama. Walau bangsa kita tak sama, semua tu tak dapat menghalang rasa kasih sayang kita sebagai seorang sahabat."

Jiwa perempuannya telah lama kering. Dikecewakan, kehilangan, tanggungjawap menjadikan hati saljunya tega dengan setiap dugaan yang datang. Perlukah diratap sebuah kehilangan? Lama mana harus dia bersedih? Jawapan itu hanya ada padanya. Hanya dia yang mampu menentukan di mana letak duduk diri.

~~~
Harlini merupakan satu-satunya anak PakChik Hamzah yang tinggal, yang dapat menguruskan ladang kelapa sawit nya setelah kematian isteri serta 3 orang anak lelaki nya dan dirinya sendiri lumpuh. 

Her business was booming despite the fact that a woman was managing alone.  Harlini was also an active youth leader, who, assisted by a young teacher and the district officer (both eligible bachelors) got the youth of the village to start on roselle farming.  She remain unmarried after being jilted by Amiril, the nextdoor neighbour, who was determine to have an easy life by marrying a rich Datuk's daughter.  But it was through Amiril that she met her late brother Azali's best friend, Benadict. 

Too many things happening but it all ties up nicely in the end.  Will Benadict marry Harlini?  If they marry, who takes care of the crippled Pakchik Hamzah?  Who sabotage Harlini's estate and Why?  What of Amiril?  Will he leave the rich pampared wife to marry Harlini?  Or will the wife repent and change.  Read of all the problems she faced in handling the business.

The plots in the story keep readers glued to the pages.. wanting to know more and how it will finally end.  Nicely managed and written.  Always a good read by Norhayati.

Posted at 08:21 am by k.WyNn
Comments (4)

Untukmu Segalanya ~ Norhayati Ibrahim

Untukmu Segalanya
Norhayati Ibrahim
~ 168 mukasurat
~ RM 7.90
Alaf 21 Sdn Bhd

~~~~~

MAHFUZ

Telah ku cuba bunuh engkau
Bersama kenangan silam semalam
Agar putik rasa dalam hati berderai bersama lara
Biarku bawa berlari rindu yang terkepung
Bersama sendu nan luka.
Rasanya
Ingin kupergi sejauh mana jua pun
Agar dapat kebenam rasa pedih
Rindu kasih semalam
Pun telah kucuba
Membenci seluruh jiwa ragaku
Agar dapat melupakan rasa kasih yang tersemat
Maka jadilah aku di sini
Seorang pembunuh yang lara
Seorang pelari yang kecewa
Seorang pembenci yang tewas
Kerana kasihmu tetap mahfuz....

Sinopsis
Kenangan cinta memang indah untuk diingati. Momen-momen manis bagai berputar di layar ingatan. Ada air mata dan ada tawa ria. Begitulah lipatan kenangan yang disimpan Atia.

Cinta Atia kepada Azali, hanya bertepuk sebelah tangan. Atia kemudian mengundur diri. Orang tak sudi, dia pun tak mahu menonjol diri.

Atia kemudian berkenalan dengan Nicky, seorang lelaki lembut yang memiliki sebuah butik. Layanan dan kemesraan Nicky telah memikat hati Atia. Nicky jatuh hati pada Atia yang sangat mengambil berat tentang dirinya. Nicky berterus-terang untuk kembali ke pangkal jalan dan menjadi lelaki sejati.

Malangnya, hasrat pasangan kekasih ini dihalang oleh Azali dan keluarga Atia. Akhirnya, hanya surat wasiat Nicky yang ditatap oleh Atia sedangkan lelaki lembut itu sudah pergi menemui ILAHI.

~~~ 
I empathise with the heroine. Memang tak masuk akal kadang2, kenapa seorang wanita terlalu lemah dalam hal cinta, sanggup buat apa-apa dan terima macam-macam cemuhan, tapi on the other hand, so very successful in career.

And we can only pray that we will marry the one we love, and that the courting days will go on into the honeymoon days.  And until death, the marriage will remain a honeymoon period.

Tapi tak kan ada tragedy lah kalau itu terjadi. 

Dan memang masih ramai lelaki yang ego sebesar lori. Inginkan yang terbaik sahaja untuk diri, tapi lupa nak cermin diri sendiri, adakah dia yang terelok untuk wanita itu.

~~~~
Hah! I got con into buying this book, unless of course the author is the same as Norhayati Berahim.
OK for easy reading. Plot simple.

Posted at 08:09 am by k.WyNn
Comments (6)

Friday, December 03, 2004
Christmas Train - David Baldacci

The Christmas Train - David Baldacci

Christmas Train is a story on how you should always hold on to your dream because sooner or later, you will get it. Believe there is always a second chance for everybody, regardless of what happen in the past. And of course, true love will always stay true.

It's not really a love story which full of romance instead it's a book that touch your heart. You can feel the happiness, the anger, the conflicts, and of course, the love.

A story about a journalist, Tom Langdon who catch a train to Los Angeles to be with his girlfriend,Leila on Christmas. He actually prefer airlines but after an embarassing incident at La Guardia airport, he was banned from flying within the continental US for 2 years. Anyway, he was also thinking of fulfilling his father's wish: Finish a story on trains which was left unfinished by his great-ancestor, Mark Twain.

Things started going really well until he discovered his ex-girlfriend, Eleanor was also on the train. Past memories hurried back. Old love too began to flame up. Only Eleanor wasn't sure they should be together or not.

At the same time, the train is full of all sorts of people. There's Steve and Julie ; young couple who wished to get married on the train, Max Power; famous film director, Agnes Joe; strange old woman who loves calling Tom "honeypie", and also the train staffs, which made the train is much more than just a train. As the writer put; train during christmas season is a social club of strangers looking for a friend.

When things started to go well between Tom and Eleanor, Tom's girlfriend, Leila stepped on the train. Surprising him, she proposed, saying that she want 8 kids with him. Few miles before they reached Los Angeles, the train is stopped by 2 avalanches, so everyone was trapped.

Will they survive? What happen to Tom? Get this book!

As this is my first time reading David Baldacci's work, I'm impressed. Want more of his writings. This book also touch on train;Amtrak train which gave me more knowledge on train. I'd prefer to travel by bus or flight but this books make me wanting to take train next time I travel. Overall, great book!


Posted at 04:24 pm by AiSkRiM
Make a comment

Sunday, November 28, 2004
Skipping Christmas ~ John Grisham

Skipping Christmas
John Grisham
~ 227 pages
~ RM 32.90
Dell Fiction

Imagine a year without Christmas. No crowded malls, no corny office parties, no fruitcakes, no unwanted presents. That's just what Luther and Nora Krank have in mind when they decide that, just this once, they'll skip the holiday altogether. Theirs will be the onlyhouse on Hemlock Street without a rooftop Frosty; they wont't be hosting their annual Christmas Eve bash; they aren't even going to have a tree. They wont need one, because come December 25 they're setting sail on a Caribbean cruise. But as this weary couple is about to discover, skipping Christmas brings enormous consequences -- and isn't half as easy as they'd imagine.

A classic tale for modern times, Skipping Christmas offers a hilarious look at the chaos and frenzy that have become part of out holiday tradition.

Now a major motion picture, Christmas with the Kranks, starring Tim Allen and Jamie Lee Curtis.

~~~~~
John Grisham decides to take a rest from his usual law stories and wrote this down-to-earth comedy.  And if you carefully replace 'Christmas' with 'Hari Raya', I think we can understand or maybe not understand why we put ourselves in this annual torture of preparing for the festive season !!!

The Krank's only child left home to join the Peace Corp in Peru. Luther Krank, being the old miser/tax accountant, was calculating how much was spent the last Christmas, and how he could save some money and at the same time, enjoy themselves.. just them.

So the plan to go on a Caribbean Cruise was born.  Nora (the wife) needed alot of coaxing but she finally caved in.

So when others in the neighbourhood, were preparing to 'sambut' Christmas (as usual), the Kranks were hiding away in the basement or the shower.

Then disaster struck.  Read to know what happened.

The Movie : I must watch if this gets to Malaysian shore cos' I simply love Tim Allen and Jamie Lee Curtis.  He is a natural stooge. Hahaha...

Enjoy the Read... kak Wynn  

Posted at 12:09 pm by k.WyNn
Make a comment


Previous Page

Next Page











<< July 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31




Contact Me



rss feed


Blogdrive